ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

002. (Beps)

Prvi je lipanj 2009. Ispred petrinjske Zgrade političkih stranaka (nekadašnjeg Komiteta) novinari su okružili Željka Nenadića - Bepsa koji je u tom trenutku postao novi gradonačelnik Grada Petrinje.




Drugi kandidat za gradonačelnika te 2009. godine je bio Darinko Dumbović koji je čestitao tadašnjem pobjedniku Nenadiću, kojeg će za 4. godine - 2013. u istoj političkoj borbi pobijediti.

Željko Nenadić  - Beps je bio profesor matematike i moj razrednik 1988. godine, na tada uglednoj petrinjskoj Srednjoj školi pored same tvornice "Gavrilović" - TPC - OŠ "Dušan Čorković". Danas od te moje škole postoje i stoje samo ruinirani zidovi očaja zapuštenog prostora. Već dugo tim hodnicima i razredima pušu vjetrovi i padaju kiše i vjerojatno nikad nitko više neće steći neko znanje u tom prostoru. Željko Nenadić Beps je ostao zapamćen kao gradonačelnik Petrinje (2009. - 2013.), a te iste godine je umro u 61. godini svog života. Sahranjen je na petrinjskom groblju sveti Benedikt u studenom 2013.

Ove godine, u vrijeme okupljanja maturanata koji slave obljetnice svoga školovanja, njegov grob su posjetili njegovi bivši đaci, a cijelu priču o tom događaju možete pročitati na linku PS Portala ovdje.http://www.ps-portal.eu/regional/sjecanje-na-tri-godine-srednje-skole-upis-u-cetvrti-razred-i-maturiranje-prekinuo-rat-u-petrinji/

Nema komentara:

Objavi komentar