utorak, 7. srpnja 2015.

003. Jedna od "onih" fotografija

Kasna je noć, srijeda oko 22,30. Sedmi je dan mjeseca prosinca, godine gospodnje 2011. Te godine snijega u to doba još nije bilo ali su temperature bile uobičajeno zimske.Nekako mi je u glavu tog dana došla ideja da snimim pomoćno nogometno igralište petrinjskog kluba NK Mladost, ali s druge strane nasipa i u potpunom mraku.

Postavio sam fotoaparat na stalak, ručno izoštrio prizor, spojio daljinski okidač i pritisnuo i otvorio blendu. Ekspozicija ili snimanje ove fotke je trajala oko osam minuta i par sekundi, a to je bilo sasvim dovoljno da iz mraka na senzor mog fotoaparata izrone svi detalji i stvari koje ljudsko oko ne može vidjeti.

Također, pojavili su se i tragovi zvijezda na nebu koji rade krugove jer se zemlja okreće. Snimio sam samo ovu fotografiju i otišao u toplinu svog doma i u digitalnoj tamnoj komori mog kompjutera dobio ovaj prizor koji je poslije obišao cijeli svijet. 

Ovo je jedna od meni dražih fotografija, jedna od "onih", a ona dan danas krasi fejsbuk zid "Petrinjskih staza" - preteče jednog malog čuda nastalog doslovce iz ničega, koje je preživjelo sve i svašta i postaje svakim danom sve čitanije i čitanije a zove se http://www.ps-portal.eu/

Nema komentara:

Objavi komentar